Tags

Related Posts

Share This

Soppa Azteka

Idén till den här eldiga soppan fick min sambo när han reste runt och jobbade i Latinamerika. Det är en “man tager vad man haver”-soppa, så receptet kan variera väldigt beroende på var man äter den. Detta är dock vad vi brukar hålla oss till när vi lagar soppa Azteka.

4 pers

olivolja
1 lök
5 vitlöksklyftor
1 chili
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
7 stora tomater
4 små tortillabröd
2 avocado
saften från 1 lime
2 dl riven ost
1 kruka färsk koriander
salt, svartpeppar (+tabasco vid behov)

Hacka lök, vitlök och chili. Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivolja i en gryta. Grovhacka tomaterna. Häll i vatten, smula ner buljongtärningen och lägg i de hackade tomaterna. Låt koka i 25 minuter.

Skär under tiden tortillan i 3 cm breda remsor. Rosta tortillaremsorna i het teflonpanna tills de fått färg.

Grovhacka koriandern, riv osten och skär avocadon i stora bitar.

Innan servering, pressa i lime, rör ner tortillaremsor, ost, avocado och koriander. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt tabasco om chilin inte är tillräckligt het.