Müsli Sep29

Tags

Related Posts

Share This

Müsli

3 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl kruskakli
1/2 dl linfrö
3/4 dl vetegroddar
1 msk kanel
1 msk kardemumma
100 g nötter
2 msk neutral olja
2 msk honung (kan uteslutas)
1 1/2 dl kallt vatten
2 dl torkad frukt

1. Mät upp havregryn, grahamsmjöl, kruskakli, vetegroddar och kanel i en stor bunke och blanda.

2. Hacka nötterna grovt och blanda ner.

3. Tillsätt matoljan, honungen och vattnet och rör ihop till en smulig massa.

4. Häll ut blandningen i en stor bakplåtspappersklädd långpanna.

5. Rosta müslin i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter eller tills allt blivit jämt brunt och frasigt. Rör runt i blandningen då och då så att det blir jämt rostat.

6. Låt svalna och hacka eventuellt den torkade frukten i mindre bitar. Blanda ner frukten och låt gärna müslin stå framme och torka över natten. Förvara torrt.

Sen kan man använda precis de klisorter och sån som man har hemma. Jag har alltid i solrosfrön, ibland dinkelflingor och andra gryn som jag hittar i mina skåp. Torkad frukt kan man också variera hur som helst, jag brukar använda mig av torkade äpplen, aprikoser, russin, bananer, fikon, tranbär etc.